31. heinäkuuta 2015

Salaisen laakson kirsikkakakku


Kesäkuussa taisi olla yksi kuuma päivä. 


Miä valitsin luonnollisesti just sen kirsikkakakun leipomiseen!

Se oli monella tapaa hyvä idea, paitsi että unohdan aina miten tuskaista on yrittää tehdä kaunista kakkua kuumassa keittiössä, varsinkaan sellaista, jonka päällä pitäisi saada kuorrutus pysymään...

Oh well! Ainekset oli hankittu ja vieraita tulossa kahtena peräkkäisenä päivänä. Halusin myös päästä kokeilemaan miekkosen kaupan poistohyllystä tuomaa kookossokeria ja miten se mahdollisesti toimisi kakussa. (Teen tosi harvoin samaa kakkua montaa kertaa peräkkäin, eli olen aina vähän kierroksilla siitä, mitä mistäkin kakusta mahtaa tulla ja kehtaako sitä kenellekään tarjota.)




Ohjeen nappasin Maku-lehden sivuilta, jonne Cherry Cake -ohjeen oli postannut Painted By Cakesin Emma Iivanainen. Kookossokeri teki taikinasta tummempaa ja siitä tuli sitten tosi paljon mieleen porkkanakakku, kun taikinassakin oli pari desiä pilkottuja kirsikoita. Ihan älyttömän hyvää, ja seuraavana päivänä vielä parempaa, kun kakku oli saanut vähän makua jääkaapissa odotellessaan. Ensimmäiset vieraat taisivat olla eniten innoissaan kuorrutteesta, jossa korvasin pinkin pastavärin ja vispikerman yhdistelmän mansikkavispikermalla. Maku oli aika suoraan mansikkaeskimosta, namskis! 

Alkuperäisen ohjeen mukaan kakku tulisi paistaa kahdessa kahdessa halkaisijaltaan n. 15cm kokoisessa irtopohjavuoassa, mutta koska amatöörileipurin keittiöstä ei sellaisia löydy, menin yhdellä isommalla vuoalla. Ei siitä niin nättiä tullut kuin alkuperäisohjeen tekijällä, mutta ehkä ensi kerralla sitten! ;)




Kirsikkakakku 

3 dl vehnäjauhoja 
1 3/4 dl (kookos)sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
2 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 
2 kpl kananmunaa 
1,5 dl maitoa (huoneenlämpöisenä) 
3/4 dl rypsiöljyä 
2 dl kirsikoita pilkottuna (+ "muutama" kokonainen koristeluun) 

Kuorrute 

200 g tuorejuustoa 
1 dl tomusokeria 
(pinkkiä pastaväriä)
3 dl (mansikka)vispikermaa


Sekoita kananmunat, huoneenlämpöinen maito ja öljy keskenään. Sekoita toisessa kulhossa taikinan kuivat aineet, ja siivilöi ne nesteiden sekaan. Kääntele kirsikat taikinan joukkoon.

 Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. (Jos teet niin kuin minä, eli vain yhden pohjan isommassa vuoassa, paistoaika on uunista riippuen jonkin verran pidempi.) Pohja on valmis, kun testitikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kumoa pohja n. 5 minuutin jäähtymisen jälkeen, ja vuoraa kelmulla, jotta pohja pysyy mehevänä.

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa kerma, ja kääntele se tuorejuuston sekaan. (Värjää pastavärillä.) Koristele jäähtynyt kakku kuorrutteella ja mielesi mukaisella määrällä kirsikoita.

1 kommentti:

  1. Oo näyttää tosi hyvältä! Pitää itekin kokeilla, myös tuota kookossokeria :)

    VastaaPoista