6. helmikuuta 2016

Flunssajuomaa ja lempeää joogaa

Paljon on ehtinyt taas tapahtua sitten viime bloggauksen. Sain opiskelupaikan sosionomin koulutusohjelmasta Lapin ammattikorkeakoulusta ja muutin lähemmäs kotikontuja. Armas Juksu tuli tietysti ensin mukana, mutta saikin pian töitä ja jatko-opiskelupaikan entisiltä huudeilta, joten kävimme muuttamassa hänet tammikuun lopussa sinne takaisin. Reissussa rähjääntyy, mieki nappasin ilmassa pörränneen flunssapöpön.

Paluumatkalla junassa vaikutti siltä, että ainakin puolet vaunun matkustajista kärsivät samasta taudista. Kuivaa yskää ja nuhaista nenää. Joku kertoi oireistaan puhelimessa ystävälleen, suurin osa turisteli nenäliinoihinsa ja yski hihoihinsa. Lehdessä uutisoitiin, että myös noin kolmasosa postinkantajista on jäänyt flunssa-aallon uhreiksi.

Minun sairasteluni on kestänyt nyt yli viikon ja puhti on ollut täysin pois. Pikkuhiljaa voimat alkavat palautua ja niinpä palasin takaisin näppiksen ääreen, sillä halusin jakaa teidän kanssanne flunssajuoman ohjeen. Tämän lämpimän juoman erilaisiin variaatioihin törmäsin jokunen vuosi sitten Pinterestin syövereissä ja niistä kokosin sitten tällaisen oman summittaisen version. Muumiteemaisesti kutsukaamme tätä isoäidin flunssajuomaksi!

Isoäidin flunssajuoma

Tarvitset:
kuumaa vettä
valitsemaasi teetä
hunajaa
makeuttamatonta sitruunatäysmehua (esim. Sicilian)
omenaviinietikkaa
kanelia

1. Valmista mukillinen teetä ohjeen mukaisesti kuumaan veteen
2. Lisää n. 1tl hunajaa, loraus sitruunamehua ja loraus omenaviinietikkaa. Ripottele pinnalle reilusti kanelia.
3. Sekoita, kunnes hunaja liukenee juomaan.

Nautitaan lämpimänä.

Tarkkoja mittoja en anna, sillä flunssajuoma kuuluu tehdä fiilispohjalta. Toiset pitävät makeammasta (enemmän hunajaa), toiset sitruunaisemmasta jne. Mikäli mielestäsi etikkaa lorahti liikaa, voit paikata makua lisäämällä hunajaa. Hunaja kannattaa myös lisätä juomaan vasta kun teevesi on ehtinyt hieman jäähtyä, jotta kuuma vesi ei tuhoa kaikkia hunajan terveysvaikutuksia.



Tätä juomaa kulutan suurissa määrin heti kun ensimmäiset flunssan oireet ilmaantuvat. Voi sitä nauttia myös ihan muuten vain, sillä se vaan maistuu niin hyvältä. Tämän avulla tyhjensin aikoinaan kaappini turhista, pahanmakuisista teejuomista, jotka olivat kertyneet kasaksi hyllyn perukoille. Vink vink.

Nyt kun voimat ovat alkaneet taas palautua, alkaa viikon mittainen makoilu tuntua jäsenissä. Tänä aamuna heräsin viideltä nappaamaan särkylääkettä, kun alaselkää juili niin pirusti. Päivemmällä kävin jo hissun kissun kävelemässä raikkaassa talvisäässä ja tuossa hetki sitten levitin ensimmäistä kertaa joogamattoni uuden asuntoni lattialle ja joogasin Adrienen kanssa äärimmäisen lempeän liikesarjan. Se oli kyllä juuri sitä, mitä tarvitsin ja suosittelen joogan ystäviä tsekkaamaan tämän videon sellaisena hetkenä, kun allergiat tai flunssa vaivaa ja keho kaipaisi jotain ihan hentoa liikehdintää.


Pikaista paranemista kaikille nuhanenille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti